Home Dezumidificatoare electrice
Dezumidificatoare electrice
Dezumidificatoare electrice PDF Imprimare Email
Dezumidificatoare electrice
Scris de irina86   
Vineri, 06 Mai 2011 13:13

Dezumidificatoare electrice utilizeaza o pompa de caldura peltier pentru a genera o suprafata rece pentru condensarea vaporilor de apa din aer.

Dezumidificatoare electrice au un design mai simplu, deoarece nu exista parti miscatoare si are avantajul de a nu face zgomot, comparativ cu dezumidificatoare ne electrice care functioneaza cu un compresor mecanic. Cu toate acestea, din cauza coeficientului sau de performanta relativ mica, acest design este folosit in principal pentru dezumidificatoare electrice de mici dimiensiuni.

Racirea termoelectrica folosita de dezumidificatoare electrice utilizeaza efectul Peltier pentru a crea un flux de caldura intre intersectia a doua tipuri diferite de materiale. Un cooler Peltier, incalzitor, sau pompa de caldura termoelectrica, este o pompa de caldura activa care transfera caldura dintr-o parte a dispozitivului de cealalta ppare transformand temperatura din rece in fierbinte, prin consumul de energie electrica.

Aceste modele de dezumidificatoare electrice folosesc acest sistem de dezumidificare prin folosirea unei pompe de caludra Peltier, aceste dezumidificatoare sunt foarte silentioase dar pot fi folosite doar la scara mica.Acesta tehnologie folosita de dezumidificatoare electrice de mici dimensiuni este folosita si in alte obiecte, de exemplu un racitor de bauturi alimentat de la USB-ul calculatorui, anumite echipamente militare sunt racite cu astfel de pompe de aer folosite la dezumidificatoarele electrice.Efectul care apare in dezumidificatoare electrice este folosit chiar si pentru sateliti si nave spatiale pentru a contracara efectul de lumina directa a soarelui pe o parte a navei si de disipare a caldurii pe partea umbrita rece, dupa care caldura este disipata prin radiatii termice in spatiu.

Ultima actualizare în Luni, 09 Mai 2011 08:04
 


Sondaje

V-au fost de folos informatiile de pe acest site?
 

Vizitatori Online

Avem 1 vizitator online

Adauga la retele sociale

Facebook Twitter Digg Delicious Stumbleupon RSS Feed 
Joomla 1.5 Templates by JoomlaShine.com